Amfiteatern program 2018

Program i Lindängsparken 2018

 

 

VÄLKOMMEN

 

Fri entre till samtliga program

 

 

 

 

Tisdag den 26 juni kl. 10.00

Skepp O’hoj med SjörövarMange och Katta Pirat

Två snälla sjörövare som åker land och rike runt för att underhålla och

sjunga med barn och vuxna.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 28 juni 18.30

Pedalens Pågar

Pedalens Pågar består av fyra bandmedlemmar som spelar Skånsk Rock n Roll baserad på gamla Kal P Dal låtar. De står för glad rock med mottot att ingen under en spelning skall kunna sitta still.

 

 

Tisdag den 3 juli kl. 10.00

Besser & Wissor vet bättre med Pantomimteatern

En slapsticksföreställning med mycket värme och humor. När Besser och Wisser bygger saker behöver de inga ritningar, för de vet ju ändå precis hur man ska göra…..eller?

Två vänner jobbar med att bygga saker. Och bygga och laga det kan de, men inte det som chefen vill…De bygger in sig i trassliga missförstånd med bråkiga bollar, envisa katter och vilsna känslor. När chefen skäller som värst har de alltid varandra. Och till slut öppnar sig en helt ny dörr.

Minen är en konstform som inte vet några språkliga eller intellektuella gränsar – därför når den alla i hela Sverige vara sig en är född här eller helt nyanländ, oavsett ålder. Utan orden når föreställningen publikens hjärta och varje åskådare blir därmed medskapande.

3 – 103 år

 

 

 

 

Torsdag 5 juli kl. 18.30

Mundofolk

Musik från hela världen

En viktig del i Mundofolks arbete går ut på att aktivt tillvarata de bästa delarna inom olika kulturer, och av detta ytterligare utveckla möjligheterna till en unik syntes.

De gör en musikalisk resa genom olika länder, kulturer och generationer. Mundofolk spränger gränser mellan oss människor med hjälp av folkmusik från Latinamerika, Afrika och Europa på olika instrument som är nya för publiken.

 

 

Tisdag den 10 juli kl. 10.00

Då fåglar byggde bon i gamla gubbars skägg

Berättaren Mikael Björk trollbinder alla med kända och okända folksagor på tidlösa teman. Du känner doften av granskog och stirrar vargen i vitögat

 

 

 

Torsdag 12 juli kl. 18.30

Pontus och Maria

Allt från Taube till Dolly Parton, allsång, glada skratt mm.

Pontus och Maria backas upp av Klimat Kapellet

 

 

 

Tisdag den 17 juli kl. 10.00

Borgmästaren med Lill-Skansenteatern

För länge sedan, i en stad långt bort, bor djur och människor, i skön harmoni med varandra. Men i staden bor också borgmästaren, som en dag bestämmer att alla djur och insekter måste flytta – utan att förklara varför – till alla invånares väldiga missnöje!

I denna enkla och roliga berättelse, med mycket sång och musik, kan du som publik hjälpa staden, och ta reda på varför borgmästaren egentligen vill förbjuda alla djur. Du är delaktig i hur det ska gå i berättelsen – och om du vill får de gärna vara med på scen. Man kan säga att…. staden och alla djur behöver dig!

3 – 7 år

 

 

Torsdag 19 juli kl. 18.30

Berggrenssons röra

Daniel, den äldste i brödraskaran Berggrensson, har komponerat kvällens program. Kanske kommer bröderna att dyka upp, eller hustrun Linda eller sonen Joel tillsammans med Angelino eller någon annan artist.

 

 

 

Tisdag den 24 juli kl. 10.00

Sjung med Pontus

 

 

Torsdag 26 juli kl. 18.30

Danne Stråhed

Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande flickorna,

medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband och haft flera låtar på Svensktoppen.

Idag är han en av våra mest folkkära artister.

 

 

 

Tisdag den 31 juli kl. 10.00

Klura ut med Cirkus Cirkör

Med kittlande akrobatik, trollbindande jonglering och svindlande höjder får vi följa tre artister som med humor och värme hjälper och stälper varandra. Artisterna trasslar in sig och trasslar ut sig. Det blir inte alltid som de tänkt sig, utan oftast mycket bättre. Artisterna gestaltar vikten av samarbete, tillit och rätten att få vara sig själv.

Välkommen till en show i nycirkusens magiska värld där allt är möjligt. Ni får möta Baha, en jonglör med glimten i ögat, ständigt reda för lek och bus som gör avancerade diablotricks. Andrea, en urstark luftakrobat som älskar att snurra, vara upp och ner och med balans når oanade höjder. Den modiga och smidiga akrobaten Matt älskar att överraska med sina kluriga sätt att ta sig upp och ner i sitt rep.

Klura ut är en ordlös cirkusshow och funkar därför bra att spela för grupper med olika språkbakgrunder.

5 – 13 år

 

 

 

Torsdag 2 augusti kl. 18.30

Grandfathers

60-talsmusik med Lasse Berggrensson m.fl.

 

 

 

 

Tisdag den 7 augusti kl. 10.00

Aylas sång från en luftballong

Vild och rolig familjekonsert med Ayla från SVT:s barnkanal. Liveband, humor, lek och allsång om allt från spindlar till astronauter.

 

 

 

 

 

Innealternativ

Om vädret skulle hindra oss från att vara utomhus dvs. regn så flyttas, om möjligt, arrangemanget in i Motettens Folkets Hus.

Är du tveksam så ring tel. 21 13 03

 

----------------------------------------------------------

 

Arrangemang av det lokala föreningslivet i samarbete med ABF Malmö och Malmö Sommarscen.

Samordnare: Motettens Folkets Hus tel. 21 13 03.